Eğlenerek Hareket Edelim Sağlıklı Beslenelim Projesi 7. Hafta Etkinlikleri

7.HAFTA

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Süt ve Süt Ürünlerinin Üretimi

7. Hafta Süt ürünlerine giriş ''Süt Uyuyunca'' isimli kitap okunarak başlandı.Sütün tanıtımı velimiz Nurdan Çevik'in katılımı ile yapıldı. Sütün faydaları anlatıldı ve sütten yapılan ürünler hakkında bilgi verildi. Hazırlanan inek figürü ile çocukların süt sağma işlemini denemeleri sağlandı. Çocukların sütten yoğurt mayalamalarına rehberlik edildi. Okul dolabında dinlenmeye bırakılan yoğurtlar 2 gün sonra evlere gönderilerek çocukların yoğurtlarını yerken çektikleri fotoğrafları arkadaşları ile paylaşmaları sağlandı. Sorasında süt kestirilerek yapılan peynir çocuklarla birlikte incelendi.

26.02.2020 401

7.HAFTA