Öğretmenimiz Özlem ÖZGENCİL Slovakya ortaklı LEGO Education eTwinning projesini uygulamaya başlamıştır.

LEGO öğrenme sistemi öğrencilerin okulöncesinden lise öğrenimine kadar olan süreçte mühendislik, matematik ve fen bilimleri konularını STEAM disiplinleriyle öğrenmelerini sağlayan bir öğrenme sistemidir. Bir fikir oluşturup, onu gerçeğe dönüştürürken, soyut –somut ilişkisini güçlendirir. Dikkatlerini toparlamayı, odaklanmayı öğretiyor.1932 tarihinden buyana en çok üretilen oyuncak olan LEGO aslında çok amaçlı kullanıma uygun, hayal gücü, yaratıcılık, dil ve iletişim becerilerini geliştirme sosyal ve fiziksel gelişimi destekleme vb alanlar hitap eden çok yönlü bir eğitim aracı olarak da kullanılmaktadır. Çocukların keyifli ve verimli uzun süre vakit geçirebildikleri materyali, bu proje ile etkinliklerle oyuncaktan çok eğitici bir materyale dönüştürmeyi sağlayacağız. Sınıf ortamında sadece 6 LEGO tuğlası ve destekleyen birkaç materyal ile yapabileceğimiz etkinlikler sunacağız.

23.11.2023 140

23-11-2023